Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев да си подаде оставката като лидер на БСП и да изпревари премиера Пламен Орешарски. За това призова лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в изявление до медиите.

Още по темата
По думите на Бареков поведението на Станишев е довело и БСП, и правителството до дъното. Той определи съпругата на Станишев - Моника Станишева, за основен виновник за сринатия имидж на лидера на левицата.

Според Бареков исканите от Станишев избори до края на юли месец са опит за спасяване на евродепутатското място на лидера на БСП.

„Той най-късно на 24 юли ще трябва да се откаже от мандата си в българския парламент, за да остане евродепутат“, пресметна Бареков.

Според него Станишев иска да разпусне парламенат по-рано, за да не влиза в конфликт на интереси и да не се отказва от мандата си в България, което по думите на Бареков би се определило като бягство и дезертьорство.

„Очевидно е, че Сергей и Моника са решили да бягат, а той да запази мястото си в Европарламента. Това е и причината той да направи заложник цялата си партия“, отсече Бареков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase