Снимка: Булфото, архив
fallback

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Oще по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

До 181 Нещо не разбрахГрешката е правилна. Разбрал си правилно. Правителството постави интересите на твоята родина Русия над тези на Европейския съюз и неговата членка България. И политиците от руската ти родина бяха много доволни, докато ние, българите, не им секнахме хатъра.Жалко за теб и родината ти Русия. Следващият път, когато решите да плащате под масата комисионни на вашите лобисти в България, първо питайте на кого плащате и искайте гаранции, че нещо ще свършат. Този път сбъркахте.

152

До 191

преди 9 години

:Д за кого да гласувам сега съм на 26 от 8 години странствам и още не съм видял подходяща партия - кажи ми за коя партия да гласувам цирка е един и същ само си подават топката имаме си и нова звезда но тя само замества старата-Атака

151

Dinosaurus

преди 9 години

До: Нещо не разбрах: Затова, че постави над националните интереси на Родината интересите на Русия и плю на ЕС! ***!А на Русия отдавна и е навик да ни заробва икономически, още повече като и Атака лиже руски ботуш, не само "украинчето" и БСП

fallback