Снимка: bgonair.bg
fallback

Най-подходящият момент за предсрочни избори от гледна точка на българския интерес беше октомври 2013, коментира в сутрешния блок на Bulgaria On Air лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той посочи, че ако бъдат проведени година по-късно, „пак е нещо“.

Радан Кънев напомни, че още миналата есен е прогнозирал, че държането на властта от БСП при 80 % обществено неодобрение, ще бъде катастрофално за партията. Според него тази власт се ползва от ДПС, а не от БСП. Лидерът на ДСБ прогнозира, че това ще прати БСП в "третостепенна политическа позиция".

"Виждаме опит на ДПС, след като е изсмукало силите на БСП, да се премести вдясно и да се подготви да намести мафията в бъдещо дясно управление", каза е още Радан Кънев.

Според него мълчанието на ГЕРБ по въпроса означава гостоприемство това да се случи. Радан Кънев обаче обеща, че Реформаторите няма да позволят това да стане

"Става дума за мафиотски кръгове, които изсмукват бюджета, пряко свързани с ДПС. Ние ще се борим с тях, независимо дали се правят на леви, или десни", каза лидерът на ДСБ.

"Няма опасност от разцепление в Реформаторския блок", отговори Радан Кънев на въпрос дали има възможност да се наруши единството след резултатите от евровота.

В разговор по телефона депутатът от "Коалция за България" Атанас Мерджанов обори думите на Радан Кънев за левицата.

"Вярно е, че резултатите от изборите са разочароващи, но тези, които се опитват да отписват БСП от политиката изобщо, винаги са били в голяма грешка", заяви той

Според него гражданите са се отчуждили от политическия живот като цяло. Мерджанов смята, че трябва да бъде обсъдена темата за задължителното гласуване.

На въпрос защо "Южен поток" е спрян сега, а не след предупрежденията на ЕС, Атанас Мерджанов допълни, че срещата с американските сенатори не е случайна. Той подчертава и наличието на външен натиск върху България.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 10 години

Да,така е.Но никой не озапти наглостта на управляващите,гладни за власт и пари.Добре че отвън ги освестиха,че иначе щяха да си стоят,да си вземат заеми,да си крадат,да се хвалят и да заробват "светлото бъдеще" на децата,че и на внуците ни.Важно е никой да не пипа техните милиони,за да си живеят царски по света,а корумпираната съдебна система да ги закриля безотказно.Изборите са скоро,но след тях най-напред трябва съдът да се нормализира.Българите са търпеливи,но не могат без справедливост. Успех

12

Az

преди 10 години

Къде и колко трудов стаж има този ***, че да иска да ме управлява?

11

АРХАНГЕЛ

преди 10 години

Този виден либераст и *** на Вашингтон и Брюксел си мисли, че ще има и за него някоя коричка от баницата! Нямаааа! Тиквата мисли да я дели само с доан, гея и ***. Всичките либерасти си приличат по едно - лъжат мноооого убедително. Строят в главите на простите хорица кули от свобода, демокрация и плурализъм. Пък в техните глави има само една мисъл - как, кога и колко ще приберат - колкото повече- толкова повече:)! За тях няма ценности - народ, родина, семейство, вяра...! Само парата!!!

fallback