Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на енергетиката съобщи, че все още не е получило уведомление от българска страна за преустановяването на проекта "Южен поток". Това е съобщил представител на министерството за ИТАР-ТАСС.

Служителят е добавил, че въпросът за "Южен поток" може да бъде обсъден в хода на планираната утре в Брюксел тристранна среща за газа между представители на Русия, Евросъюза и Украйна.

Още по темата

В Брюксел не изключват възможността за провеждане на консултации между Русия и Европейския съюз утре по проекта "Южен поток", заяви днес източник от европейските институции, цитиран от ИТАР-ТАСС.

 "Може да се очаква този въпрос да бъде повдигнат в понеделник по време на тристранните консултации между Русия, ЕС и Украйна в Брюксел за уреждане на задълженията на Киев по отношение на руския газ", каза цитираният източник.

Запитан дали в тези обсъждания ще участва Украйна, той отговори: "Съмнително е. Ситуацията с "Южен поток" се обсъжда в двустранен формат между ЕС и Русия."

По-рано днес българският министър-председател Пламен Орешарски каза след среща с делегация от американски сенатори, че е наредил да бъде спряна работата по "Южен поток" до отстраняване на забележките на Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase