Георги Първанов. Снимка: Булфото
fallback

БСП ще загуби при един задължителен вот, също както и всички партии с твърди ядра, прогнозира президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

По думите на лидера на АБВ елементарното обяснение на действията на Сергей Станишев е, че това е стъпка на някой, който иска да оцелее до есента. ГЕРБ, заедно с ДПС, може би имат най-съвършената технология за манипулация на вота и те също ще загубят от задължителното гласуване, прогнозира Първанов.

Oще по темата

Той добави, че по принцип е против задължителното гласуване, но призна, че това е единственият начин да се прекрати контролирания и купения вот.

Въпреки това Първанов определи подобна мярка като временна и посочи, че и в други държави тя е била такава. "Големият въпрос е как държавата ще санкционира гражданите, които не гласуват, включително българите в чужбина", попита той.

Бившият държавен гласа бе категоричен, че бързи избори са необходими, защото "агонията няма смисъл да продължава".

Според Първанов след изборите е най-добре в България да има еднопартийно управление, което по думите му обаче е малко възможно. Затова, според лидера на АБВ, на страната й трябва голяма коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

писна ми

преди 9 години

До Анонимен 81 - А ГЕРБ щото не е, така ли? Орешарски няма от какво да се срамува! Всичко, което се направи е в правилната посока! Вие трябва да се срамувате, които само плюете положителното, а се възхищавате точно на тези, на които им излязоха и записи, в които най-позорно тъпчат законите в тази държава и личат злоупотребата с власт и влияние по най-високите етажи на държавата; възхищавате се на тези, които ви тъпкаха и изхарчиха милиарди без лев за нито една прослойка в обществото...Жаалки сте

70

койчо

преди 9 години

Как щяла България да санкционира българите, неживеещи в България, ако не гласуват. Много просто - като ги отреже от гласуване! Те и без това са загърбили родината си!

69

Анонимен

преди 9 години

ПРЕДАТЕЛ,

fallback