Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с началника на Националната служба за охрана генерал-лейтенант Ангел Антонов, със заместник-началниците полковник Юлиан Харалампиев и полковник Красимир Станчев и ръководния състав на НСО, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава подчертал високия професионализъм в работата на службата и изразил надежда, че новото й ръководство ще надгражда и подобрява вече постигнатото.

"Знаете какви са ви задачите, знаете какво се очаква от вас. За мен е важен подходът- всеки от вас, на своето място, да работи професионално", заявил президентът.

Държавният глава посочил липсата на Закон за Националната служба за охрана, намаления бюджет на службата, недостига на служители, както и необходимостта от подобряване на материалната база, като основни проблеми, за решаването на които трябва да се работи приоритетно.

Президентът очаква НСО да бъде ефективна и професионална институция, да подобри аналитичния си капацитет и координацията с другите институции, пише в съобщението.

Президентът Росен Плевнелиев изказал благодарност за работата на предходното ръководство на НСО и пожела успех на новия екип, който поема службата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase