Снимка: архив Булфото
fallback

"Атака“ оспорва законността на проведените евроизбори и иска те да бъдат обявени за невалидни, съобщиха от пресцентъра на партията.

Във връзка с това кандидатите за евродепутати от партията Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев са изпратили жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

В нея те настояват обвинител номер едно да сезира Конституционния съд на Република България, който може да се произнесе по законосъобразността на изборите, проведени на 25 май тази година.

Oще по темата
Националистите са категорични, че при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс.

В мотивите към жалбата си те заявяват, че при провеждането на изборите е установено масово купуване на гласове, което не отразява реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните органи не взеха своевременно мерки, смятат от партията.

От "Атака" твърдят, че резултатите от изборите са опорочени и от значителните парични средства с неясен произход, който са използвани при избирателната кампания.

"Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот“, пише в жалбата.

По този начин избраните кандидати в ЕП няма да представляват българския народ, а определени икономически кръгове, твърдят от партията.

В края на деня от "Атака" съобщиха, че са събрани необходимите подписи, за да отправи искане до Конституционния съд за касиране на изборите.

Под искането са се подписали 21 депутати от „Атака“ и 28 от парламентарната група на БСП. Необходимите подписи за сезирането на КС са 48.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Martinsky

преди 9 години

Abe vie normalni li ste be ? Kva ATAKA,kva ZASHTITA..Za murtvite ili dobro ili nishto..Mestana shte mu otvorqt glavata,no ne lekari..Stanisha mu izmira elektorata..pari za *** ima,dokato bulgarite sme unijavani po vsichki vuzmojni nachini..Chakam roditelite mi da si otidat ot tozi svqt mizerni,no spokoini..Sled tova shte se zapoznaem chrez mediite..Smyrt,smyrt i pak smyrt za vseki bulgarofob i nacionalen predatel !

30

АБВ

преди 9 години

До Болен ДобревНе си прав. Не е никакво "партизанско движение". Да нахлуеш в едно село, в което има само 3 пистолета - на стражаря, пъдаря и кмета, да изгориш архива на селото, после да ограбиш мандрата, после да я запалиш защото не можеш да вземеш цялото количество сирене и кашкавал - това ли наричаш партизанско движение. В днешно време на това му се казва - въоръжен грабеж. И после полиция и армия ги преследвали! Ами да ги бяха награждавали!

29

БГ

преди 9 години

ДА НАИСТИНА ИЗБОРИТЕ НЕ СА ЗАКОННИ...,ЗАЩОТО НИЕ НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА НИТО ЕДИН ОТ ВАС,А ВИЕ СТЕ В НС И В ЕП,ВЪН ОТ СТРАНАТА НИ ***

fallback