Татяна Буруджиева, Снимка: архив, Булфото
fallback

Основни причини за слабите резултати на евровота са голямото забавяне в темпа на работа на правителството и това, че хората не виждат какво се прави в отделните сектори.

Това заяви депутатът от „Коалиция за България“ Татяна Буруджиева пред Нова телевизия, като допълни, че при анализа на постигнатото на изборите на първо място е самокритиката към самата БСП.

Oще по темата
По думите й партията ще предприеме действия по отношение на себе си, но Сергей Станишев няма да подава оставка като председател на левицата.

Според Буруджиева лидерът на социалистите е единственият политик, който винаги е имал свой собствен изход. „БСП не е лидерска партия“, подчерта депутатът.

На предстоящите заседания на изпълнителното бюро ще се обсъжда какво иска да постигне БСП и с какви политики, разкри Буруджиева, като заяви, че за повечето от министрите е по-лесно да вървят по отъпкания път на дясната политика.

„Вече се направи стъпка към семейното подоходно облагане – по отношение на минималната работна заплата. Искаме обаче много ясно разписване на други конкретни стъпки. Промените при семейното подоходно облагане са в програмата на правителството”, заяви депутатът.

Татяна Буруджиева изтъкна, че след 1 година управление на кабинета „Орешарски“ е необходимо БСП да поговори с партньорите си относно нещата, по които имат различни виждания. Тя разкри, че има "сериозни различия" между БСП и ДПС по отношение на пенсионната политика.

Социалистът добави, че среща между ръководствата на двете партии е имало, въпреки думите на лидера на ДПС Лютви Местан миналия петък, че очаква тепърва такава среща.

„В БСП правим неща, които са видими за хората. Ако не можем да постигнем темп и хората не виждат справедливост, действително ще трябва да се отиде на предсрочни избори“, заяви Буруджиева, като според нея партията не се плаши от подобна алтернатива.

Относно работата на Министерския съвет депутатът от „Коалиция за България“ посочи, че има какво да се иска от всеки един министър, защото хората не виждат тяхната работа.  „Не зададохме темпа по отношение на министрите. Те бяха глезените деца, но ние ги разглезихме, те не са виновни”, коментира тя.

Депутатът от Коалиция за България коментира също на какво се дължи казусът „15/15“, при който благодарение на преференциалния вот избирателите на БСП предпочетоха младия Момчил Неков и той изпревари поставения под номер 1 в листата на социалистите Сергей Станишев.

По думите й преференциалното гласуване е за хора, които са се информирали и правят информиран избор. „Убедена съм, че става въпрос за технологична грешка. Иначе „вътрешният шамар” можеше да бъде с избор на по-известна личност”, поясни Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

АБВ

преди 9 години

Права сте госпожо Бураджиева. В никакъв случай не трябва да се сменя Сергей. Сменяйте всички други, но не и него. Неможе ръководителя да е виновен за некадърноста на подчинените си.- Опаааа - и във връзка с това се сетих: - А защо вашата разглезена министърка на здравеопазването сменя ръководителя на спешната помощ? Според думите ви трябва да има промени, но сред заместниците.

43

trusted

преди 9 години

"хората не виждат какво се прави в отделните сектори"А какво се върши АДЖЕБА в отделните сектори, другарке?

42

Анонимен

преди 9 години

ABE OTKADE TARSITE U EVREIN KOMUNIST SRAM . TI GO PLUE6 , TOI MISLI 4E ROSA GO ROSI . TOVA SA OTVRAT BE TOVA NE SA HORA . 6TOM EVREINA KUMONIST *** SE E OTREKAL OT TQHNATA SEMKA I GI E KLAL KAT PILCI I GI GORQL V GAZOVI KAMERI KVO DA KOMENTIRAME . TOVA SA GAD I OTVRAT . GIONSURATI

fallback