Светлозар Лазаров връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства Снимка: БТА

„Транспортна полиция” ще се влее в структурата на жандармерията, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, като увери, че няма да има съкращения на щата.

Целта на преструктурирането е повишаване на качеството и ефективността в работата.

Главният секретар на МВР обясни, че стратегическите обекти, които са от значение за националната сигурност, се охраняват от жандармерията.

Имаме пет стратегически железопътни възела  – София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе. С оглед оптимизиране на дейността се налага и преструктурирането на „Транспортна полиция“. Тя ще се влее в жандармерията и ще има жандармерийски управления, подчерта Лазаров.

„Ще работим в насока минимизиране рисковете от терористически атаки.“, поясни още той.

Главният секретар на вътрешното министерство беше категоричен, че това няма да доведе до освобождаване на служители, напротив – предвижда се те да преминат съответното обучение .

Лазаров посочи, че служителите, които осъществяват съответните патрули в подвижния железопътен състав, ще бъдат част от жандармерията. „Вървим в посока повишаване на ефективността и минимизиране на тези рискове”, подчерта Лазаров, който връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase