Пламен Орешарски. Снимка: БТА, архив
fallback

Ще продължим да работим за оздравяване на енергетиката, декларира премиерът Пламен Орешарски от парламентарната трибуна веднага след като кабинетът оцеля и при четвъртия вот на недоверие.

Той бе внесен от ГЕРБ за провал в енергетиката, но депутатите от партията на Бойко Борисов напуснаха пленарна зала веднага след гласуването и не изчакаха да чуят думите на Орешарски.

Oще по темата
Като благодари за подкрепата, той се обърна и към опозицията с думите, че би се радвал на градивна критика от нейна страна.

„Бих се радвал, ако повечето са градивно критични, а не целенасочено неконструктивни, но дори и неконструктивната критика е сигнал, от който трябва да се правят изводи“, смята министър-председателят.

Орешарски посочи, че енергетиката не е в добро състояние и проблемите в сектора вероятно датират от края на 80-те години.

По думите му вероятно най-големите грешки са от 2000 г. и 2012 г. – договорите с американските централи и големия обем ВЕИ, а по проблемите трябва да се дискутира, защото днешните решения ще дадат отражение след години.

Все пак той смята, че в последната година правителството е било принудено да вземе редица мерки и сега имаме значително по-балансиран пазар.

Според премиера мотивите за вота на недоверие важат в пълна сила „за преди една година“ и вносителите са изпуснали някои от слабостите оттогава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 години

"Ще работим за оздравяване...", там има още някой и друг милиард за открадване, докато бунаците се усетят, ние ще ги опаткаме !

28

123

преди 9 години

Пак ВЕИ-тата виновни. Абе ***, какво разбираш ти бе, *** такъв?!

27

Анонимен

преди 9 години

***!

fallback