Маргарита Попова в Павликени. Снимка БТА
fallback

Въпросът на въпросите е българските евродепутати, които изпращаме в ЕС, какви национални интереси ще защитават, това каза пред журналисти в Павликени вицепрезидентът Маргарита Попова.

По думите й това трябва да стане до ноември, когато ще е ясен съставът на групите и институциите в Европейския парламент и в Европейската комисия.

Според нея всяка една страна-членка ще формулира своите национални интереси, затова е важно нашите евродепутати да постигнат съгласие и да кажат пред обществото кой от тях коя кауза ще защитава. Кой е националният ни интерес и как ние ще искаме ЕС да бъде гарант за защита на националния ни интерес, е въпросът пред политиците, посочи тя.

Вицепрезидентът прогнозира, че новият мандат на ЕП ще бъде труден, защото ще бъде съпроводен с много обществени вълнения и недоволства заради събитията в и извън ЕС.

Според нея е крайно време водачите на всички парламентарни и извънпарламентарни сили у нас да седнат заедно и да определят кои са водещите национални задачи, а политиците да кажат каква е мотивацията им да влязат в политиката.

В Павликени Маргарита Попова, съпроводена от кмета на общината инж. Емануил Манолов, разгледа експозициите в Историческия музей в града и участва в откриването на Четвъртия национален детски фестивал на социалните домове "Като звездите". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ОСТАВКА

преди 9 години

ОСТАВКА И ЗА Г-ЖА МАРГАРИТА ПОПОВА ЗА ТОВА,ЧЕ ПОДВЕДЕ ХОРАТА,ЧЕ НЕ ЗАЩИТАВА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! ЧЕ НЯМА АДЕКВАТНА ПОЗИЦИЯ КАТО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ И НЕ ПОКАЗВА НИКАКВА ПОЗИЦИЯ КЪМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИТЕ АТАКИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ,А МЪЛЧИ В ЗНАК НА СЪГЛАСИЕ ЛИ ЩО ЛИ?ОСТАВКА!

19

ПОПОВА?

преди 9 години

А ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА НЕКА ДА ОТГОВОРИ ТЯ КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА?-МАСОНСКИ,КОРПОРАТИВНИ,КОМУНИСТИЧЕСКИ КАКВИ? ЗАЩО НЕ ЗАСТАНЕ С ПОЗИЦИЯ ДА ПОДКРЕПИ ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА,КАТО Е ИЗБРАНА ОТ НЕГОВАТА ЛИСТА?И КАКВО ДО СЕГА Е НАПРАВИЛИ НА ПОСТА СИ ОСВЕН СКАНДАЛА ДА НЯМА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР И ТЕМ ПОДОБНИ ?

18

Анонимен

преди 9 години

Към 16. Защото: 1. Си предател на хора и партия, които са ти гласували доверие и ако не беше номинирана от ГЕРБ щеше да е безгласна буква; 2. Ако не ти харесва политиката на ГЕРБ напускаш поста и критикуваш колкото искаш; 3. ГЕРБ не са чак толкова лоши, колкото ги изкарват (справка изборите в неделя, с огромна подкрепа на младите, образовани и състоятелни българи). Има и още, но мисля, че и това стига.

fallback