Снимка: архив Булфото

Вотът на недоверие беше внесен в едно специфично време и очевидно имаше предизборна цел. Така депутатът от БСП Антон Кутев мотивира гласуването си „против“ в пленарната зала.

Още по темата
Вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ, беше отхвърлен с гласовете на ДПС и БСП.

Според Кутев вотът не е имал за цел да коригира работата на правителството, тъй като от ГЕРБ са предвидили гласуването му да се случи два дни преди изборите. "От тази гледна точка, в този момент вотът на недоверие няма смисъл, защото политическата му цел е изпълнена и колегите знаеха, че той няма да успее", каза още депутатът.

Друг мотив, който Кутев изтъкна, е, че вотът се е състоял вчера и подчерта, че въпреки присъдата на Цветан Цветанов, ГЕРБ и днес го подкрепя. Както Dnes.bg писа вчера, бившият министър на вътрешните работи беше обявен за виновен за това, че не е разрешил използването на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров. Софийският градски съд осъди Цветанов на 4 години затвор, въпреки че държавното обвинение поиска 3 години условно.

„Г-н Цветанов получи нов мандат от 4 години преди малко. Именно в подкрепа на този нов мандат колегите от ГЕРБ в момента не са в зала. Може би отидоха да му съчувстват, затова не са в зала", заяви Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase