Страхил Ангелов, Снимка: bTV

След тези избори на „Позитано“ 20 дойде много висока сметка. Ние не можем да си я позволим. Така социалистът Страхил Ангелов коментира слабите резултати, които БСП получи на евроизборите.  Партията плаща чужди сметки, не само на ДПС, но и на „други другари“, коментира той пред bTV.

Още по темата
Ангелов не уточни кои „пируват” на гърба на партията, но все пак намекна, че до голяма степен визира хора в ръководството на столетницата.

По думите му тревожното за БСП е, че мнозинството от гласоподаватели на партията е на средна възраст 65 години. „През 1995 година ни се довериха 3 млн души, сега са 400 000. Подходът към избирателите е сбъркан явно, щом има такъв резултат”, заяви той.

Депутатът от левицата изрази надежди, че партията има своето бъдеще, но са нужни незабавни структурни промени. „Трябва да се направи плавна смяна в поколението. Сергей Станишев и Янаки Стоилов са сравнително млади, но прекараха прекалено дълго време в политиката. Когато си толкова дълго време в една сфера, се амортизираш и започваш да дефектираш“, коментира Страхил Ангелов.

Социалистът определи, като положителен развоя с преференциалния вот в листата на левицата. Така се даде шанс на един млад човек, заяви той.

По думите му е некоректно да се заявява, че 15-ият в листата Момчил Неков, който благодарение на преференциалния вот измести от първото място Сергей Станишев, не е подготвен да бъде евродепутат.

Тази листа не е паднала отнякъде. Янаки Стоилов се появява и обяснява, че този не бил подготвен. След като е така, защо си го поставил? Всички 17 трябва да бъдат изцяло подготвени, коментира още той.

Ангелов изтъкна още, че му допадат идеите на новия политик Николай Бареков, но изключи възможността да премине в неговата партия.

Нямам против „България без цензура“ да е коалиционен партньор на БСП. Няма да е зле за нас да сменяме партньорите си, каза Ангелов, като допълни, че дори това да се случи, всички преговори и уговорки, които се правят между партиите, трябва да бъдат публични, за да бъдат открити пред народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase