Михаил Константинов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Ако вотът беше парламентарен, щяхме да имаме правителство "пълно мазало", коментира проф. Михаил Константинов резултатите от евроизборите пред TV7.

Oще по темата
Той обясни, че при тези резултати освен петте партии, които ще имат евродепутат, в Народното събрание щяха да влязат и АБВ.

Математикът анализира и резултатите от преференциалния вот, които вероятно ще изместят Сергей Станишев от първото място в листата на БСП, и Меглена Кунева от тази на Реформаторския блок.

"Една система, при която гласът на един Нобелов лауреат е равен на гласа на един неграмотен човек, не може много дълго да съществува", убеден е Константинов.

По думите му един от начините за въвеждане на образователен ценз вече е реализиран.

„В много държави, които се гордеят с тоталната си демокрация, бюлетината е толкова сложна, че ефективно могат да я попълнят само грамотни хора“, отбеляза математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

Днес чух на едно място коментар от вътрешен човек за изборите във Варна. БСП загубили гласове там, щото не пазарували. Не че не са се опитали. Но някои от горните етажи прибирали парите и ресурсите не стигнали до крайната си цел - потенциални гласоподаватели от *** братя. Голям гаф. Тези БСП сами си изядоха победата от алчност.

Прав е проф. Константинов за образователния ценз, но това ще си остане бленувана мечта. *** вече са основното политическо оръжие, особено за определи партии. Самите партийни ръководства имат интерес статуквото да се запази и с цената всичко ще "отбраняват" правота на глас на неграмотните. Защото неграмотният е най-лесен за купуване, най-*** за лъжене и благоразположен за манипулиране. Образованото малцинство няма да бъде чуто и още дълги години властта ще се избира от ***.

52

Анонимен

преди 10 години

Нямаш основно образование-никакви помощи,детски гласуване избори и т.н.какво толкова ми се пените!?!

fallback