Момчил Неков. Снимка: Facebook
fallback

Момчил Неков, който беше под номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, е потвърдил пред Софийската градска организация на партията, че няма да се откаже от поста си на евродепутат.

Оказа се, че той е събрал толкова много предпочитания с преференциалния вот, че е твърде вероятно да измести водача на листата и лидер на БСП Сергей Станишев.

Oще по темата
Неков е най-младият кандидат в листата на "Коалиция за България" и бе поставен под №15 - същия номер, под който бе и "Коалиция за България" в интегралната бюлетина на евровота.

Софийската градска организация на БСП подкрепя избора на Неков, съобщи червеният депутатът Страхил Ангелов.

„Няма да се откаже, той отива в Европарламента. Поздравявам Момчил. Пожелавам му успех. Даде се шанс на един млад човек. Попътен вятър му желаем и от столичната партийна организация, и от страната има пълна подкрепа. Момчил е евродепутат и ние се гордеем с това”, каза Ангелов пък пред „Фокус”.

Той заяви, че не разполага с информация, върху Момчил Неков да е упражняван партиен натиск да се откаже от поста.

Повечето членове на софийската структура настояват 28 годишният кандидат наистина да замине за Брюксел, а оставката на Сергей Станишев не е била тема на обсъждане, съобщи бТВ.

По време на предизборната кампания, Момчил Неков пое ангажимент да строи паметник на хан Тервел в центъра на Брюксел.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 9 години

Колко е часът? 15 часа и 15 минути.

57

Иво

преди 9 години

Ей,чета и не мога да спра да се смея,това само при нас може да се случи.И сега ще одерат момчето жив а?Какво прави ,човек без опит във листата за Евро-избори?Господа от БСП ,кой ви дава право да оспорвате какво е решил народа ,и каква се явява Йотова да определя кой има опит и кой няма ,на кой му е нужна рутина на кой не.Такъв си го набихте ,че ви няма и във приказките мама ви палячовци ,как не се намери един луд да ви запука наред.....направихте България на нищо и сега избирателите виновни....

56

Castor

преди 9 години

Наш'та система 15 - 15! :)

fallback