Снимка: БТА

Левицата у нас трябва да се промени, ако не иска да загине, призова лидерът на АБВ и президент (2002-2012 г.) Георги Първанов в коментар на резултатите от евроизборите.

"Не искам да създавам спекулации, не се меся във вътрешните работи на БСП. Аз чувствам вина за това, че АБВ не взе достатъчно“, посочи Първанов и уточни, че е поискал от хората в движението препотвърджаване на доверието към него.

По думите на бившия президент резултатът на АБВ е по-малък от това, което той и хората около него са очаквали.

"Във всеки случай мога да кажа, че този резултат, макар и неудовлетворителен на този етап, е добра база за следващите избори, които предстоят. Само ако погледнем от гледна точка на парламентарните избори, с нашия резултат АБВ щеше да бъде парламентарна сила“, заяви Първанов и изрази мнение, че възможностите на организацията му са по-големи.

Лидерът на АБВ бе категоричен, че кампанията за евроизборите е била наистина мръсна, подла, и компроматна и в нея не е имало сблъсък на идеи.

"Спомням си последните дни, лично председателят от "Позитано” каза, че който гласува за АБВ, гласува за ГЕРБ. Ние това нещо не го казахме, защото уважаваме достойнството на хилядите социалисти. Ние не казахме - който гласува за БСП, гласува за ДПС“, посочи лидерът на АБВ. Той обаче упрекна БСП, че партията е загубила своята идентификация.

Първанов поздрави победителите в изборите и изказа разбиране към онези,  „които и на тези избори не излязоха да гласуват“. „Наша е отговорността, на политиците, за това че не сме успели да ги мотивираме да участват в тези избори, които са важни за България”, подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase