Снимка: АБВ

Пуснах гласа си за повече почтеност в политиката – за това говорим, за това се борим и се надявам да виждаме да виждаме повече такива усилия у политиците в България.

Това заяви евродепутатът Ивайло Калфин пред журналисти, след като упражни правото си на глас. Той изрази увереност в добрия резултат от вота.

По думите му еврокампанията била най-лошата, която е виждал.

„Всички бягаха от темите, които са важни, от темите, свързани с ЕС, от темите, свързани с българските приоритети, цялата кампания беше свързана с вътрешнопартийни битки", заяви Калфин.

Той добави, че не смята евровота за показателен за вътрешнопарламентарен вот. Според него това е използван аргумент за стягане на редиците на най-твърдия електорат на партиите в управлението.

Калфин коментира, че стягането на най-тесния партиен вот – това, което сочи избирателната активност към момента – не помага много на България.

„И това е успешен резултат от тактиката, която имаха големите партии – общо взето да смачкат предизборната кампания – на фона на ниската активност да могат те да блеснат с твърд електорат. Жалко, ако това се случи, до края на деня все пак има време това да се реши“, каза евродепутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase