Снимка: БТА
fallback

39% от ромите са гласували за ДПС, сочат данни на социологическа агенция "Сова Харис", представени пред ТВ7.

За "Коалиция за България" са дали гласа си 26 на сто от ромите, за ГЕРБ - 11 на сто.

Следват "България без цензура" - 9 на сто и Реформаторския блок - 3 на сто. За други партии са гласували 10 % от ромите.

При гласуването липсват хората от малкия град и от селото, каза Васил Тончев от агенцията. Той уточни, че това са данни от екзит пол към 18 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 9 години

До ГласоподавателОт Брюксел няма да позволят!Затова моят глас (висше образование, докторска степен, хабилитиран и т.н.) е РАВНОПОСТАВЕН с гласа на неграмотен, неплащащ никакви данъци, консумативи (ток, вода, пенсионни и здравни и др. подобни), крадящ, вършещ дребни или едри престъпления, дишащ лепила, дрогиращ се или продаващ наркотици на децата ни и тъй нататък представител на едно *** малцинство (не го наричам както трябва защото ще ме изтрият, което и така може да стане)!РАВНОПОСТАВЕН

32

Гласоподавател

преди 9 години

Само завършилите поне начално образовани, а по-добре средно, да имат право да гласуват. Е тогава процентите ще са съвсем други. Няма ли кой да предложи тази промяна?

31

Българин

преди 9 години

Ей писачите и журналистите, в България всички сме българи. Не слагайте никого на друга софра, щото знаете какво стана с Сърбия и Украйна. Всички сме българи, но с различно вероизповедание. Кога най-сетне ще научите това. А за *** какво... ДПС иска неуки хора за да ги управлява и ги намира. Я училището и българският да станат задължителни, иначе няма детски и да видим какво ще стане. Ама никой не подема това.

fallback