Николай Бареков. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков призова останалите партии, които ще изпратят свои евродепутати, да се обединят около национална програма, която да приемат с консенсус.

Той обяви, че ББЦ ще има тежки разговори с ГЕРБ оттук насетне.

„Един от тях е за „Чисти ръце”, те трябва да го подкрепят, готов съм за разговори, но без задкулисни игри и пред медиите, първата тема е как ще излезем от кризата, какво ще бъде служебното правителство”, посочи Бареков.

На въпрос дали ще поставя условия, той отговори, че вече ги е поставил.

"България без цензура" категорично няма да е в една група с БСП или с ДПС в европарламента, отбеляза лидерът на формацията. Той има намерение да стане евродепутат, въпреки че по думите му стои като опция и да се откаже.

„Държавата е в тежка ситуация, днес много хора се превърнаха в политически трупове в това число и Пламен Орешарски, а аз още миналата година казах, че протестите срещу Делян Пеевски могат да доведат до успех само ако се появи нова политическа сила, ние сме новата сила“, коментира той в изборната нощ, след като според прогнозните резултати ББЦ ще има двама евродепутати.

Въпреки че поздрави ГЕРБ с успеха, Бареков смята, че победата на евроизборите днес се дължи основно на пълното безхаберие на БСП.

Според него провалът на лидера на левицата Сергей Станишев е безалтернативен, а председателят на ДПС Лютви Местан „винаги би могъл да танцува на трупа на своя политически партньор“.

Oще по темата
Лидерът на ББЦ коментира, че след тези избори политическите сили, които ще изпратят свои евродепутати, трябва да начертаят план за предсрочни избори, за служебно правителство, което да е подкрепено и от президента Росен Плевнелиев и да се организират избори в следващите 2-3. месеца

„Нова зима с това управление е авантюра за България, ако на мястото на Орешарски застане Бойко Борисов ще е същата работа, трябва да изработим национален консенсус за приоритетите, а за мен на първо място това е социалната политика“, настоя той.

Според него не е безразлично и кой ще бъде следващият еврокомисар и гласът на ББЦ трябва да бъде чут и по този въпрос.

Бареков се похвали още, че за неговата политическа сила са гласували „нормални българи“.

„Имаме голямо присъствие в областните градове на страната, там нашата партия е успяла да вземе второ място след ГЕРБ. Освен това се оказа, че най-голям процент от гласувалите жени са дали вот за „България без цензура“, обяви той.

По думите му ББЦ е привлякла голям процент от бившите избиратели на Реформаторския блок.

„Младите хора от 18 до 30 години са избрали ББЦ на първо място, но аз се чувствам предаден от българските роми, след като ходих и при тях, те гласуваха масово за ДПС и БСП, българските роми които бяха смазани по времето на ГЕРБ гласуваха и за тях, не и за нас, защото казах, че няма да им плащам“, отбеляза още Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 9 години

Много му се иска на дудукОФ ,ама Генерал Бойко Борисов не прави компромиси с доказани предатели.Подлъга го успешното му присламчване към ВМРО и земеделците,които просто нямат си идея как ще ги извози

104

профила на балъка

преди 9 години

Селяните масово са гласували за БСП и ДПС.В София и големите градове също не са му повярвали.Той печели младите провинциалисти,не успели да се реализират в чужбина,в София или другаде.Безработни мечтаещи за лесен живот,страдащи по времето на Тодор Живков.

103

Олее

преди 9 години

Видяхте ли го този как се извъртя. А мразеше Бойко до дъното на душата си. Колко грозни думи изричаше. А сега като сукалче за цица гледа към Бойко. Защо толкова хора му повярваха. Ама за следващите избори ще се осъзнаят и тогава, също като Атака, набра сила и се разпадна.

fallback