Снимка: ГЕРБ
fallback

Депутатът Даниел Георгиев потвърди, че остава в ГЕРБ. „Не мога да кажа дали г-н Бареков е бил заблуден или си е мислел, бих казал, че това е повече кампанийна ситуация, повече PR, но аз съм член на ГЕРБ“, заяви още той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Oще по темата
Депутатът подаде молба за напускане на ГЕРБ на 19 май, но часове по-късно я оттегли. Ден по-късно Георгиев обясни, че става въпрос за нестандартна реакция, провокирана от медийни публикации, свързани с отцепването му от партията.

"Показах, че не ме е страх нито от единия ход, нито от другия, но аз държа на втория. Както искате, го разбирайте. Вторият е по убеждение, той изключва първия“, обясни логиката на решенията си депутатът.

Даниел Георгиев отрече да е бил подлаган на физически или политически натиск, за какъвто лидерът на "България без цензура" Николай Бареков говори вчера в Бургас в рамките на предизборна проява. Тогава на сцената се появи и самият Георгиев. Този свой ход депутатът обясни като знак на уважение и дипломатичност. Депутатът призна, че се е срещал няколко пъти с Бареков, но отрече да са в близки отношения.

Георгиев каза, че не може да си обясни интереса на двете партии към него, но призна, че това го ласкае. По повод спряганото привличане към партията на Бареков Георгиев отрече да са му били предлагани пари или облаги. „Никоя партия не притежава толкова много пари, за да купи Даниел Георгиев, защото той не е за продан“, каза още той.

Във връзка с необичайния си ход с подаването и оттеглянето на оставката си Георгиев заяви, че се чувства като почтен човек. „Чувство за срам нямам“, заяви още той.

Въпреки ситуацията депутатът каза, че в политическото пространство се случват много по-тежки неща, а казусът около него не е нещо фатално. „По-фатално е когато една шепа затворници по бели чорапи излязат от софийския затвор“, добави още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Дуци

преди 10 години

А да видим сега Дудук като сличелиш на бул. Дундуков ще му махнеш ли Н

114

Анонимен

преди 10 години

Добра постъпка на Георгиев.Уважавам човека. Противопоставил се е на явна компроматна война

113

Хайо Хайев

преди 10 години

На това един българин от село Триводици би казал - Хем сърби, хем боли.... :)А веселите българи от гей-парада биха допълнили - спокойно Данчо - от един път *** не се става... :)

fallback