Драгомир Стойнев. Снимка: БТА
fallback

Според министъра на енергетиката Драгомир Стойнев мотивите на ГЕРБ за провал на правителството в сектора описват синтезирано резултатите от управлението на настоящата опозиция.

„Те описват наследството си, което заварих, когато стъпих в длъжност, хроничен финансов дефицит, влошено финансово състояние на държавните дружества, несигурност, липса на финансови средства за инвестиционни и ремонтни дейности“, коментира той пред „Фокус“.

Oще по темата
Стойнев смята, че ГЕРБ и представителите на Реформаторския блок продължават да вредят на българската енергетика.

„Правят нещо, което е изключително опасно, непрекъснато намесват Европейската комисия във вътрешнополитическите дебати, непрекъснато информират и посредничат на комисаря по енергетиката Йотингер, истината е, че ние сме в директен диалог и всички различия ги обсъждаме и на високо ниво, и на ниво експерти. Нямаме нужда от посредници“, отсече министърът.

Относно критиките на опозицията, че все още няма енергийна стратегия, той коментира, че тя е готова, но ще я предложи за обсъждане след изборите, когато обстановката е спокойна.

„Поех ангажимент след изборите да поканя представители на всички политически сили и на срещи по стратегията, не искам тя да е поредната стратегия, а стратегия, около която има консенсус“, обясни Стойнев.

Според него това се налага и защото в последния месец енергетиката само се употребява в предизборен контекст.

„Прецених, че е добре политиците да се успокоят и да говорим разумно след изборите, надявам се тогава ГЕРБ да минат от деструктивни към конструктивни действия“, уточни енергийният министър.

Той е категоричен, че настоящото правителство е свършило само за една година работата на ГЕРБ по проекта „Южен поток”.

„Те всъщност нищо не бяха направили в последните три години и половина, а ние за една година доведохме проекта до финалната права“, отвърна на упреците Драгомир Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

моля

преди 9 години

Много ви се иска да е така, ... ДА ама НЕ ! Да прехвърлите вината на други,точно във ваш стил,продажници и нагли лъжци !!!

42

Анонимен

преди 9 години

А бе Грабовче 46, че не си психолог не си, ама определено си за психиатър, както и любимият ти Боко!

41

психолог

преди 9 години

Смешни хора и смешни коментари. Няколко трола реват от сутрин до вечер как ГЕРБ не ставали и как БСП или Атака много милеели за хората. Както милеят, така Станишев открадна милиони , а Сидеров спи и пие шампанско в Париж за хиляди евро на вечер. Сега и двамата се писаха водачи на листите и се надяват да си заминат за Брюксел а тролчетата ще подсмърчат като Гаврошовци пред витрината със сладкиши и хляб. Жалка картина и жалки хорица. Апропо братята Бареков и Пеевски какво ще правят в Брюксел.

fallback