Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив БТА

Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви, заявява президентът Росен Плевнелиев по повод събитията в Одеса. Държавният глава изпрати съболезнователна телеграма до временно изпълняващия длъжността президент на Украйна и Председател на Върховната Рада Александър Турчинов по повод жертвите при безредиците в Одеса, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
"От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество", заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната  телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

"Искрено се надявам, че виновните за насилието и безредиците ще бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона",  посочва държавният глава. Президентът Плевнелиев призовава страните в конфликта да се въздържат от провокации и да работят за възстановяването на реда и законността в името на спокойствието и сигурността на гражданите както в Одеса, така и  в цялата страна.

"Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори", посочва още в писмото си президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase