Борис Попиванов. Снимка: Bulgaria On Air

Предизборната кампания за евроизборите на 25 май е изключително слаба, коментира в Денят ON AIR с водещ Ивайло Лаков политологът Борис Попиванов.

„Кампанията започна с великденските празници, минава през майските, и ще приключи с Деня на буквите и баловете. Животът на хората минава през тези неща. В този смисъл ясен фокус и посока няма да видим”, обясни Попиванов.

Политологът се съгласи с водещия Ивайло Лаков,  че важните за Европа теми като издаването на общи еврооблигации и създаването на трансатлантически съюз за свободна търговия между ЕС и САЩ остават в периферията на дискусиите. 

По думите на Борис Попиванов седем години след присъединяването на България към ЕС е важно да се разбере, че това не са просто абстрактни теми, а неизменна част от ежедневието ни.

Политологът подчерта, че за разлика от февруари и март, април е бил доста по-спокоен в политическо отношение месец.

По думите му въпреки минималните разлики от около процент социологическите прогнози на различните агенции показват, че БСП и ГЕРБ са „на кантар” в симпатиите на избирателите. За някои от по-малките партии влизането или оставането извън Европарламента може да се превърне във въпрос на бъдещо оцеляване.

Вижте цялото интервю в Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase