Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

След като „Атака“ поиска временна парламентарна комисия да провери срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на  EVN AG Щефан Шишковиц във Виена, от дружеството обявиха, че ръководството му е имало срещи и с други държавни глави.

Още по темата

„EVN AG, чрез дъщерните си компании в България, е един от най-големите инвеститори в страната през последните 10 години. През цялото това време ръководството на компанията е провело множество срещи с различни висши държавни представители, включително с президенти, премиери, министри, председатели на парламентарни комисии, народни представители.

Тези срещи винаги са имали работен характер и са били насочени към постигането на конструктивен и плодотворен диалог с държавните институции“, съобщиха от компанията.

Срещата между президента Плевнeлиев и Шишковиц, проведена във Виена в рамките на официалната визита на държавния глава в Австрия, беше организирана ad hoc, по инициатива на EVN AG.

Господин Шишковиц използва възможността да информира президента за позицията на EVN по възникналия казус с некомпенсираните разходи за зелена енергия и да изрази тревогата на EVN за регулаторната среда в България. 

Трудностите, породени от този казус, са причина ръководството на EVN активно да търси диалог с всички заинтересовани страни с цел да получи възможността да представи позицията на компанията, съобщиха още от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase