Снимка: архив, Булфото
fallback

Опозицията обвини управляващите, че не могат да се справят с бежанската вълна, като този път повод за това стана конфликтът в село Розово, където след протести на местните жители 17 сирийци, от които шест деца, напуснаха наетата от тях къща, след като получиха статут на бежанци.

Oще по темата

„ГЕРБ изразява силната си тревога от невъзможността на властта да се справи с бежанската вълна в България”, обяви от името на партията депутатът Аксиния Тилева.

Според нея след случилото се в село Розово става ясно, че политиката на правителството спрямо овладяването на кризата с бежанците и нелегалните имигранти е провал. Управляващите са некомпетентни, обвини тя.

От ГЕРБ призовават председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев, главният секретар на Светлозар Лазаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски да предприемат адекватни мерки, за да осигури държавата нормални условия на бежанците, които вече са в България, както и да се предприемат мерки за намаляване на потока.

Опозицията призова хората към толерантност, защото според ГЕРБ проблемът не е в бежанците, а в държавата.

„Управляващите нека да спрат да си заравят главите в пясъка и ако не могат да се справят, да подадат оставка”, заключи Тилева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

СТЕНАТА къде е ?

преди 10 години

Бойко , къде е Стената на Границата ? Ти нали трябваше да я построиш , разузнаването нали беше при теб ! Или си затвори очите . От тази гранична стена не можехте да крадете ли какво ли ?

44

Dinosaurus

преди 10 години

Валентине, батковото! Кристалина Георгиева, евродепутат от БСП, се изцепи в медийното пространство, в качеството си на такава, че бежанците щели да ни подобрят генотипа (демографията), работната среда, щели да са от полза за селското стопанстви, щели да заселят обезлюдените райони, въобще манна небесна! Ти къде витаеше? Мечтаеше да усетиш на Б.Б. мускула, що ли? Вие само Герб виждате през червената мъгла

43

Валентин

преди 10 години

Представете си Мутропитеките ако бяха на власт:Г-н Бо(д)рисов посети бежанците, всички се подредиха да му пипат мускула, да му искат автографи и най-вече да му благодарят за топлия прием. В отг. той пък заяви, че не 10хил, а 1млн "бежанци" сме готови да приемем. Даже ще прережем лентата на нов път по границата.Така хем демогрофията ни ще оправят хем пустеещите земи ще заорат.Да не говорим за бонусите към националната сигурност: множество нови дюнерджийни антитерор звена. Конграчюлейшънс, мутро!

fallback