Снимка: архив, Булфото

Опозицията обвини управляващите, че не могат да се справят с бежанската вълна, като този път повод за това стана конфликтът в село Розово, където след протести на местните жители 17 сирийци, от които шест деца, напуснаха наетата от тях къща, след като получиха статут на бежанци.

Още по темата

„ГЕРБ изразява силната си тревога от невъзможността на властта да се справи с бежанската вълна в България”, обяви от името на партията депутатът Аксиния Тилева.

Според нея след случилото се в село Розово става ясно, че политиката на правителството спрямо овладяването на кризата с бежанците и нелегалните имигранти е провал. Управляващите са некомпетентни, обвини тя.

От ГЕРБ призовават председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев, главният секретар на Светлозар Лазаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски да предприемат адекватни мерки, за да осигури държавата нормални условия на бежанците, които вече са в България, както и да се предприемат мерки за намаляване на потока.

Опозицията призова хората към толерантност, защото според ГЕРБ проблемът не е в бежанците, а в държавата.

„Управляващите нека да спрат да си заравят главите в пясъка и ако не могат да се справят, да подадат оставка”, заключи Тилева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase