Лидерът на "Атака" Волен Сидеров Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутати от „Атака” събраха подписи, с които искат създаване на временна анкетна комисия, която да проучи връзките на представители на държавата и свързани с партиите лица с фирмите, лицензирани от ДКЕВР.

Под искането са се подписали 70 народни представители от „Атака” и БСП. Повод за предложението на националистите стана тайната според тях среща на президента Росен Плевнелиев и шефа на EVN във Виена.

Oще по темата
В проекта за решение за формирането на новата комисия депутатите са разширили обхвата на исканото проучване. Те са записали, че предлагат тя да изясни и всички факти около дейността на ЕРП-тата у нас.

„Внесохме искането за разследване на президента, избран с измама, и по-точно на неговите съмнителни контакти с личности, които са на най-високи ръководни постове в трите ЕРП-та”, каза депутатът от „Атака” Димитър Димов.

Националистите предлагат да се проучат връзките на президента и с представители на фирми, които се занимават с концесия за добив на природни богатства.

„Искаме да покажем, че президентът прави срещи, които се укриват от българските граждани и не е ясно какво договаря там. Имаме съмнение, че Плевнелиев обслужва чужди интереси”, каза още Димитър Димов.

От „Атака” ще настояват техен представител да оглави комисията, както и да се обсъди създаването й още в първия работен на парламента през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 10 години

Този фикус пак се показа.Никой не го бръсне за слива, но плащанията към него си вървя, а той след всяка екскурзия до разни световни курорти, прави поредната изцепка в полза на тройната коалиция.Всеки служи, както може.Това може Болен, това и прави.Не се преработва много, защото комисията му няма много работа.Престъпниците управляват заедно с него и той няма кого да топи, освен ГЕРБ.Пък те не му дават много материал за затвора.Голям парадокс - този дето е за затвора, той е начело на комисията.:)

55

Анонимен

преди 10 години

ЕЙЙЙЙ КОГА ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ,ЧЕ ДОСЕГА БГ ОЩЩЕ СИ НЯМА ТАКЪВ!!!

54

macintosh

преди 10 години

Много добре че отново се фокусира вниманието над връзките на Плевнелиев с ЕРП-тата. Хубаво е да се разнищи докрай тази тема.

fallback