Снимка: архив, Булфото
fallback

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов ще ръководи Националното междуведомствено звено за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В звеното още са включени главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова и прокурорите от ВКП Николай Георгиев и Емилия Пенева.

В рамките на правомощията си звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите, посочват от прокуратурата.

Националното междуведомствено звено ще разчита на вече установеното добро партньорство с неправителствения сектор и медиите, с помощта на които могат да се ограничат всички опити за контролиран вот, пише в съобщението.

По време на целия предизборен период ще има дежурни звена в прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на взаимодействие между институциите, чиито съвместни действия са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота.

Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Нагли атеисти

преди 9 години

До фалшКомунист и БОГ? Не , не лудей!

4

?!?!?

преди 9 години

Хахаа това е все едно да оставиш на *** да ти пази лозето !!! смях и ОСТАВКА !

3

фалш

преди 9 години

ОТНОВО СЕ ГОТВЯТ ДА ЛЪЖАТ МАЖАТ ДА КРЕЩАТ КАТО МИННАЛАТА ГОДИНА КАКВО НАПРАВИХА ЗА КОСТИНБРОД МОШЕНИЦИ . 45 ГОДИНИ КОМУНИСТИТЕ НИ МАЧАКАХА СЕГА ОТ 25 ГОДИНИ ПАК БЕЗЧИНСТВАТ СТРАХ ОТ БОГА НЯМАТ ЛИ

fallback