Ренета Инджова Снимка: архив, БТА
fallback

Зам.-председателят на НСИ Сергей Цветарски е определен за временен ръководител на Националния статистически институт със заповед на премиера Пламен Орешарски от 26 април 2014 г. Това съобщиха днес от правителствената информационна служба.

Oще по темата
След изтичането на мандата на Ренета Инджова като председател на НСИ Цветарски ще ръководи института до назначаването на титуляр.

Още в петък от кабинета обявиха, че НСИ ще има нов шеф след изтичането на мандата на Инджова и й благодариха за работата до момента.

Инджова пое поста през март 2012 г., след като предишният председател на НСИ Марияна Коцева отиде на работа като съветник в "Евростат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

Сергей Цветарски 2 пъти е уволняван от НСИ, единия път заради продажба на данни с цел лично облагодетелстване. Изключително комерсиален тип, а като статистик - гола вода. Дано да е само временно.

11

Анонимен

преди 9 години

Браво, ето този човек е достоен за този пост. сега трябва да покаже на обществото какви ги е вършила Инджова. да направи пълна проверка на всичко и да го обяви в пресата. нека стане ясно колко е била "добра" Инджова.

10

Винету

преди 10 години

Започва стъкмистиката, за да не се виждат огромните провали на управляващите във всички области.

fallback