Антония Първанова. Снимка: БТА
fallback

Хората очакват от новия Европейски парламент повече Европа за гражданите, а не повече Европа за бизнеса, заяви лидерът на НДСВ Антония Първанова пред журналисти в Добрич. По думите й перспективата за протекционизъм по отношение на бизнеса вече се е изчерпала и, ако няма обединение около кауза, европейският проект ще бъде изправен пред сериозни предизвикателства.

Първанова, която е досегашен евродепутат, смята, че бъдещият Европейски парламент ще бъде по-балансиран, но все пак "с малко повече в дясно". "И може би с повече евроскептици, което е лошо, защото евроскептицизмът не е в интерес на България и на новите страни-членки на ЕС. Но от друга страна това ще доведе до повече разумност при гласуване на законодателството и в по-голяма степен до консолидация на вота", каза Първанова. Тя смята, че в крайна сметка резултатът ще бъде приемането на много по-конструктивно законодателство, ориентирано към интересите на гражданите.

Евролистата на Коалиция обединени демократи /КОД/ е много млада, със средна възраст 37 години. Включените девет жени и осем мъже притежават общо 34 дипломи за висше образование, каза Първанова, която е водач на листата. Тя коментира, че у нас дебатът за предстоящите европейски избори вместо върху европейски политики се фокусира върху национални проблеми и това капсулира твърдите ядра на партиите.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 9 години

Вчера й чух рекламата по ТВ - каза, че можела да управлява държава! Изглежда, тя си мисли, че сега са президентските избори, щото за ЕП не се предвижда такава длъжност, където да управляваш държава. Така, че след нейното изказване ми стана още по-неприятна.

24

Анонимен

преди 10 години

Тичайте и им гласувайте - няма значение за кого!Важното е да има избирателна активност и новите евродепутати да лапат големите еврозаплати!

23

промени в закона

преди 10 години

Крайно време е българите да затегнат режима на изпращане на евродепутати.Никой те ги знае какво гласуват тамДа им се сложи по един чип и да ги дават по ТВ -то като Биг брадър,че големите зулуми в Ес наште продажни депутати жи правят

fallback