Архив: Булфото
fallback

Председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Илия Златев и цялото местно Изпълнително бюро са подали оставки дни преди официалния старт на предизборната кампания, съобщават от пресцентъра на АБВ.

Мотивът за оставката е сваленото доверие към общинското партийно ръководство от страна на председателя на БСП Сергей Станишев. Случилото се поставя БСП - Стара Загора в практическата ситуация на липса на местно ръководство на партията, както и обезглавен предизборен щаб, смята Златев.

В понеделник Илия Златев не е получил пълномощно за участие в консултациите за Секционната избирателна комисия, което според него е ясен сигнал от лидера на БСП за свалено доверие от местното ръководство.

Не са ясни мотивите на председателя, е позицията на Златев, но той е убеден, че тези действията ще се отразят изключително лошо на резултата от предстоящия евровот.

В отворено писмо до "Позитано“ 20 и членовете на БСП той обяснява мотивите за предприетите от него действия. Той посочва, че пълномощното за участие в секционните комисии е издадено на общински съветник, който никога не е участвал в консултации или организация на избори. Надали 40 дни преди изборите е времето за радикални промени.

Той посочва, че повече от година общинската организация на БСП Стара Загора е арена на умишлено противопоставяне и изкуствено създадени вътрешни конфликти с цел дискредитиране на легитимното ръководство.

На 25 януари на заседание на общинската партийна конференция е поискана смяна на ръководството, което според Златев цели да унищожи общинската организация, която има 120 години зад гърба си. В тези действия Златев вижда неудовлетворени властови амбиции от по-младите, което предизвикало негодувание сред по-възрастните социалисти.

В писмото си той заявява, че е време да направи избор. „В условията на натиск, противоборство и липса на доверие, на непрекъснато спъване на работата от страна на добре известни наши съпартийци, е невъзможно да се работи и да се прави позитивна кампания. Не желая да нося отговорност за резултатите от изборите, след като подготовката и организацията ще се правят от доверени лица, а аз и останалите колеги от щаба ще бъдем нарочени за отстрел“, пише Златев.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Х

преди 10 години

От Стара Загора ще са виновни ако ГЕРБ ни победи.Ура Станишев се застрахова.

1

Анонимен

преди 10 години

закривай!

fallback