Снимка: Моника Панайотова, Булфото
fallback

Настоящият евродепутат от ГЕРБ Моника Панайотова се отказва от предстоящата битка за Европарламента на 25 май. В писмо до медиите тя обяви и оттеглянето си от поста председател на МГЕРБ.

"За да бъдат избегнати всякакви спекулации в публичното пространство, свързани с предстоящото обявяване на евролистата на ГЕРБ, бих искала да ви информирам, че поради предстоящия ключов етап от своята докторантура, както и поради тазгодишното навършване на годините за членство в младежката организация на ГЕРБ, освобождавам поста председател на МГЕРБ и помолих ръководството на ГЕРБ да не участвам като кандидат в изборите за Европейски парламент", посочва Панайотова. 

Според нея предстоящата кампания за европейски избори е отлична възможност нови и по-млади хора да се наложат като умения и експертиза, както и на бъдещия председател на МГЕРБ да се наложи като млад лидер.

Идвайки от неправителствения сектор в политиката, вярвам, че с действията и инициативите си и силна екипност, съм постигнала с колегите си малки стъпки в правилната посока, сред които - закон за младежта, стартиране на бизнес с едно евро, активно участие на 41-то Народно събрание в изготвянето и отстояването на националната позиция по теми от европейския дневен ред, пише Панайотова.

В писмото си тя благодари за номинациите, които получи за кандидат за евродепутат от структурите в 24 области на страната, на младежите на ГЕРБ от цялата страна, както и на ръководството на ГЕРБ за подкрепата и доверието.  

Желая успех на предстоящите европейски избори, ще продължа да бъда в отбора на ГЕРБ, докато съм полезна с експертиза в действията за конструктивно и положително развитие на страната, заявява в писмото си още Панайотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 10 години

Далавера,далавера,всичко е алъш-вериш

52

Тигаро

преди 10 години

У ГЕРБ останаме само Бат Бойко и Бистришките тигри всичко живо избега при Барека!

51

M.Bobev

преди 10 години

Не номинираха Панайотова на избираемо място в листата за евродепутати и тя избяга. Такива са всички членове на ГЕРБ- гледат преди всичко личните си интереси.

fallback