Снимка: архив, Булфото
fallback

Трета организация на ДПС си хареса депутата Делян Пеевски за евродепутат.

След структурите на ДПС в Кърджали и Смолян и тази в Хасково го номинира за представител в Европарламента.
Останалите предложения са за заместник-министъра на отбраната Неджми Али и за депутата в 42-рото Народно събрание Мехмед Атаман, който си е направил самоотвод.

Според съпарийците на Пеевски той е с добър авторитет в средите на партията. Все още не е ясно дали  Пеевски ще бъде на избираемо място в листата на ДПС. От партията вече заявиха, че ще обявят номинациите си в края на законовия срок  - един месец преди изборите.

Вчера депутатът от ДПС Алиосман Имамов риторично попита: Защо Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат?“

Oще по темата
"Не мисля, че Делян Пеевски притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата за Европарламента", коментира той.

От вчера в социалните мрежи се организира протест срещу кандидатурата на Пеевски за евроизборите. Протестът ще бъде пред Министерския съвет тази вечер.

Веднага след избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС имахме уникална съвместна декларация на немския и френския посланик. Това са двете основни държави в Европейския съюз, които определят неговата политика. След това, само преди 3 месеца, имаше мониторингов доклад, който зададе въпроса как функционира системата за национална сигурност и правосъдната система в България, с оглед именно на това назначение. И след всичко това, да издигнеш такава кандидатура е изключително демонстративно за антиевропейския характер на управляващата коалиция, коментира пред БНР един от заявилите участие в протеста Николай Стайков.

Протестът, който се организира тази вече , е под надслов „300“ и е по повод навършването на 300 дни от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. "300 дни протести, 300 доблестни българи. Пеевски - кандидат за евродепутат. Търпеливи сме. Докога?", се казва в призива на Протестна мрежа във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 10 години

"хареса"....Каквото им се каже, това харесват. България е страната на чудесата, тук стига да имаш подходящия гръб чудеса могат да се случат с теб. Ама какво да правим другите, които нямаме гръб.

77

sky

преди 10 години

bg agenti - aktion?

76

предатели

преди 10 години

Хе, ами гласувай те пак за дпс,и бсп,то не че има разлика от атака и герб,за тия партии не трябва да се гласува за изборите като евродепутати не що не се върши за България освен че получават огромни заплати,гадове

fallback