Волен Сидеров. Архив: Булфото

Три места в Европейския парламент е числото, което ще гоним като успех. Това каза пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като от партията внесоха документи в ЦИК за регистрация за участие в евровота. Той посочи, че обикновено "Атака" има трима или двама евродепутати, на последните избори са двама и спокойно може да се говори за запазване на територията на партията.

Внесохме 5200 подписа за регистрация в ЦИК, не правим никакви изхвърляния, каза лидерът на "Атака". Според него посланието им е най-ясното от всички партии.

Сидеров отбеляза, че са срещу гей браковете, не искат Евросъюз, структуриран пирамидално с директиви отгоре, а съюз на нации, които са суверенни да решават какво могат да правят. Лидерът на "Атака" посочи за пример Унгария, която води правилна политика с повече самостоятелност и по-малко колониализъм. В резултат на тази политика Виктор Орбан отново печели изборите.

„Нашето присъствие в Европарламента ще бъде глас за суверенитет. То ще бъде присъствие против двойните стандарти на Евросъюза, против орязването на България като субсидии и като отношения и ще бъде категорично против измислените ценности – ние сме защитници на традиционните християнски и православни ценности" заключи Сидеров.

Според него представителите на "Атака" в Европарламента ще бъдат единствените, които ще искат абсолютно категорично еманципиране, скъсване от страна на ЕС с диктата и влиянието на САЩ. Европейските държави трябва най-после да имат собствена политика, а не това, което им диктува Вашингтон, допълни той.

По-рано днес за изборите в ЦИК се регистрира и Коалиция за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase