Снимка АБВ
fallback

Алтернатива за Българско Възраждане (АБВ) подаде документи в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

Румен Петков, представител на инициативния комитет на Национална гражданска инициатива АБВ, и лидерите на коалиционните партньори - политическо движение „Социалдемократи“, политическа партия „Обединена социалдемокрация“, Българска партия „Либерали“ и „Обединен блок на труда“ -  български лейбъристи, заедно внесоха 5201 подписа за регистрация на коалицията.

„С регистрацията на листата на АБВ даваме възможност истински експерти и професионалисти да работят за националния интерес в Европейския парламент. Получихме широка гражданска подкрепа и ще я използваме, за да осигурим за страната ни истинска политика и държавност, необременени от корупцията и задкулисието “, каза Петков.

Всички събрани подписи към момента надхвърлят 25 000. В състава на листата на АБВ са включени професионалисти, които имат експертния потенциал и мотивацията да защитават България в Европа, твърдят от движението. Водач на листата е Ивайло Калфин, евродепутат, на второ място е генералът от резерва Михо Михов, на трето място е Константин Проданов, финансист и икономист.

Това са хората, които могат да отстояват българските интереси в Европа, коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 10 години

Очаквам вълна от "доблестни" дру..опс, граждани, да изразят подкрепата си за АБВ по форумите и как трябвало да им се дадяло шанс и други шитни.Какъв шанс да им се дава, като това не са вътрешнополитически избори?Искат да цоцат европари под формата на заплати или да не ги вкара някой в затвора. Или да не умрат безлично като политически трупове.

8

гост

преди 10 години

Най интелигентните личности са в листата на АБВ! Гласувайте за АБВ!

7

Цанко

преди 10 години

Сигурно и подписите за вписването са ги платили иначе няма как да излъжат толкова хора дасе подпишат за нещо толкова безумно

fallback