Снимка: Архив, Булфото
fallback

Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов даде заявка за участие в политиката. В първото си интервю след излизането му от ареста той заяви пред Нова телевизия, че е готов да стане депутат.

„Искам да бъда депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси… всяко едно място, на което човек може да бъде полезен на интересите на народа. Готов съм да поема такава отговорност”, каза Енимехмедов.„Не мога да скрия, че в бъдеще искам да видя генерали от турски произход в България”, добави още той.

Oще по темата
Както Dnes.bg писа, на 13 март Софийският апелативен съд пусна Октай Енимехмедов от ареста и му наложи мярка за неотклонение "домашен арест", без да обяви мотивите за решението си.

Две седмици по рано Софийският градски съд постанови три години и шест месеца затвор на Енимехмедов, след като го призна за виновен за закана за убийство срещу Доган. Съдът тогава го оправда по обвинението за опит за убийство на почетния лидер на ДПС.

Октай остана в ареста в продължение на година, след като нападна с пистолет почетния председател на ДПС Ахмед Доган на 19 януари 2013 г. в НДК.

Енимехмедов заяви, че е допускал да бъде застрелян заради постъпката си. На въпрос защо е искал да унижи Ахмед Доган, Октай заяви, че това е най-малкото, което е могъл да направи.

Енимехмедов обаче пожела здраве и щастие на Доган във връзка с рождения му ден, но подчерта, че не иска да бъде на негово място.

Нападателят на почетния лидер на ДПС не се притеснява, че политиците сега го игнорират за разговор. „Сега ме игнорират, след време може аз да ги игнорирам”, добави той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 10 години

Този Октай излезе голям подлец и лъжец!!!!!Преди година искаше да стреля Доган ,а сега му пожелава здраве!!!И каква му била мечтата за България....Нямам думи...Имам чувството ,че ще има проблеми.Дано не се сбъдне предсказанието на Сл.Севрюкова.Бог да пази България!

97

Prezidenta

преди 10 години

Oktay bade6tiq Prezident na Republika Balgariq

96

1616

преди 10 години

До Присмехулник:Ами така е в Абсурдистан - при нас разбирането за демокрация е анархия!!

fallback