Снимка: Архив, Булфото
fallback

Евродепутатът Илияна Йотова определи днешната препоръка на Европейския парламент като нарочна спекулация на европейската десница. Тя припомни, че днешният текст, разглеждащ усвояването на евросредствата през тази година, е добавен към доклад за 2012 г.

Днес Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали (. . .) изобщо е възможно използването на средства на Общността съгласно правилата". 

Oще по темата

"Сякаш има повече желание за политика отколкото за съдържание на документа. Не се ли проявяват двойни стандарти? Нито една страна в ЕС не се е преборила окончателно с корупцията, злоупотребите и цялостното усвояване на еврофондовете”, коментира Йотова. Според нея днешният дебат в ЕП няма връзка с Механизма за сътрудничество и проверка за България, като и с усвояването на европейски фондове от страната.

Йотова припомни, че става въпрос за стандартна процедура и докладите нямат правна сила и не са обвързващи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

violeto3455

преди 10 години

Г-жа Йотова е абсолютно права, че спекулациите идват от европейската десница.

52

Анонимен

преди 10 години

REFERENDUM za uchastieto na BG v EU !!!

51

ЕП

преди 10 години

Стига комунистическа пропаганда и лъжи. За Вас всичко отново е заговор на империалистите и капиталистите от запада. ***! ОСТАВКА!

fallback