Снимка: Bulgaria On Air

Всяка крайна позиция за Украйна и Крим би донесла на България само негативи“, каза в ефира на Bulgaria On Air бившият министър на отбраната Николай Цонев.

Според него действително има раздвоение в мненията на БСП относно Украйна, но това е нормално.

"Все пак обаче не бива да забравяме, че България не е в позиция да определя външната политика на Европейския съюз и трябва да се съобразяваме. Освен това не считам, че Русия ще продължи с офанзивата си, особено на фона на вече постигната договорка между Вашингтон и ЕС за ответна реакция при евентуални силови действия към други части на Украйна", обясни Цонев.

Според него руският президент Владимир Путин добре знае мястото си и преценява изключително внимателно позициите на страната си.

"Той много добре вижда, че ЕС все още се съобразява с него и на практика не са влезли в сила кой знае какви санкции срещу Русия. Също така съм твърдо убеден, че не може да има сериозно придвижване на военни части, което да не бъде забелязано от сателитите", каза още бившият военен министър.

Относно предстоящите евроизбори, той заяви, че "Дясна алтернатива За България - Да За България" най-вероятно няма да участва.

"Ние сме твърде нова партия, няма как да успеем да спечелим места за евродепутати. Държа обаче да подчертая, че движението ни набира популярност. Нашият кандидат спечели кметските избори в село Овчарци, община Сапарева баня. Той е получил подкрепата на 311 от избирателите, а за опонента му Йордан Камджилов от ГЕРБ са гласували 298 души", похвали се Цонев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase