снимка: Bulgaria On Air
fallback

"Основният проблем при евро изборите ще бъде неосведомеността", каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air проф. Пламен Георгиев, говорител на Гражданска инициатива за свободни и демократични избори.

Според него времето за обучение и информиране на всички 12 000 души, които ще бъдат ангажирани с провеждането на вота по райони, е твърде малко и те няма да бъдат добре запознати с всички промени, направени до момента в Изборния кодекс.

"Спомнете си какъв хаос беше на последните избори. Дори шефовете на комисиите не знаеха какво да правят и как да постъпят в дадена ситуация. А сега има още по-малко време да се обясни всичко, да не говорим за мотивация на гражданите да отидат до урните", заяви Георгиев.

По думите му България има огромна нужда от нов Изборен кодекс, но той не бива да бъде претупан.

"Има прекалено много пробойни, които трябва да се запушат. Самата философия на закона трябва да се промени, защото всъщност е важно не кой и за кого гласува, а как се броят гласовете. Проблемът идва от форсирането на закона", допълни експертът.

Относно дебатите около състава на ЦИК, Пламен Георгиев заяви, че въпреки горещия градус на политиканстване, което обсебва редица политически актьори, е избран един добър състав на Комисията, който ще си върши добре работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Мераклия

преди 10 години

До селянин с вишуШестият член Президентът е предвидил за теб,*** комунисте !

3

Анонимен

преди 10 години

Бойкот на изборите. Не на паразитните "граждански" формирования! Ползата от тях, е само за ръководствата им и управниците.

2

Анонимен

преди 10 години

О-о напротив, сведомени сме, осведомени!Никога, под никаква форма, няма да гласуваме за еврейско/фашистки/комунистически съюзи и техните сатрапи!

fallback