Снимка: БТА
fallback

Президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов заяви, че няма проблем да пие кафе с лидера на БСП Сергей Станишев, както вчера направиха Лютви Местан и Бойко Борисов в Кърджали.

"Това е израз на едно толерантно поведение, но нека нашата толерантност да не се изразява в подобни епизодични, понякога малко показни действия", призова Първанов. Нека да я има има всеки ден, да я има в парламента, да я има в управленските действия, да я има в отношенията между управляващи и опозиция и вътре в съответните партии", допълни той. 

Българската политика ще спечели, ако традиционните играчи си починат от участието в управлението. Има претоварване с власт, има преяждане с власт, особено на определени политически сили, има злоупотреба с власт и за да се избегнат тези явления, най-доброто е да има промени, най-малкото да има нови политически сили, които да бъдат своеобразен гарант, че досегашните практики в българсата политика и управление ще бъдат преустановени, смята Първанов.

Национална гражданска инициатива АВБ провежда разумна, спокойна кампания за предстоящите евроизбори, която се надява да е и печеливша, посочи Първанов на срещата си с представители на обществеността в Благоевград днес, в които участваха също евродепутатът Ивайло Калфин, Румен Петков и Емил Кало като представители на АБВ.

Първанов съобщи, че се финализира работата по формирането на коалицията, с която АБВ ще участва в изборите за Европейски парламент. Буквално до няколко дни коалицията ще бъде обявена и заедно с нея ще обявим и листата на АБВ, която ще включва максималния брой кандидати за евродепутати, каза той.

„Този състав ще бъде добре балансиран и силен. В него участват доказани личности, лидери в своите професии, които ще правят икономическа политика. Вярвам, че ще спечелят доверието на българския народ”, изтъкна Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 10 години

СЪЗДАТЕЛ НА ДПС-*** Е ПЪРВАНОВ

20

Анонимен

преди 10 години

По-добре да не го изтипосват повече отпред оня евреин от "Шалом" Емил Кало, за да не дразнят хората с откровенията си!

19

Анонимен

преди 10 години

После ще ми разправят че кафето не било вредно

fallback