Снимка: архив, БТА
fallback

Заради проблемите с дълговете на ЕРП-тата към НЕК от БСП днес категорично поискаха да разсеят всякакви спекулации, че държавата се готви да национализира дружествата.

„Никой не се бори и не воюва с ЕРП-тата, единственото нещо, което се опитва да направи ДКЕВР, е да накара всеки един в системата да спазва закона,  няма да ги национализираме, никъде в нито едно от изказванията на когото и да е от ДКЕВР или от правителството думата „национализация” не е използвана, а става въпрос за това, че ако се отнеме лиценза трябва да се смени ръководството на дружеството, назначава се нов управител, който няма право нито да продава собственост, нито да прехвърля, така че това е една огромна спекулация, тъй като става въпрос за система, от която всички сме зависими”, обясни социалистът Таско Ерменков.

Oще по темата
Според него отнемане на лиценза не означава смяна на собствеността.
 
„Бяхме свидетели и вчера, и днес на заглавия „Държавата отнема лиценза на ЕРП-татат”,  категорично отхвърляме по този начин да бъде внушавана намеса на държавата”, заяви и депутатът от БСП Красимир Янков.
 
Той добави, че вчера регулаторът е открил процедура от отнемане на лиценза на трите дружества, но ДКЕВР е независим орган.
 
„Има решение на съда от 30 януари тази година по този казус, с което съдът по категоричен начин се произнася, че взаимоотношенията между ЕРП-тата и по-специално за разходите, за които има спор с НЕК, са от компетенцията на ДКЕВР. Откритата процедура е от Закона за енергетиката. Така че спекулации в тази посока не бива да се правят”, заяви Янков.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

бобо

преди 10 години

До Анонимен 18: Как може да си толкова *** или проста!!! ГЕРБ - ограбиха народа, ами преди това аз,не си спомням някога бълг.народ да е бил богат и да е живял в охолство!!! Сега вече да разбирам,че народа цъфти и връзва!!! Много си *** саше!!! На тебе даже и ток не ти трябва,само хабиш крушки!!! ***!!! айде да видим колко ще издържите!!!??? После да не се окаже,че Орешарски е виновен за фалита на държавата!!! Щото след комунистите нищо нерасте освен дълговете и простотията!!!

18

аз

преди 10 години

Глупав, по-глупав, най-глупав, социалистически гласоподавател, който мисли, че парите извират от кладенеца пълен със злато, накрая на дъгата, под лъчите на светлото бъдеще.

17

Анонимен

преди 10 години

Ако герб бяха на власт, щяха да увеличат цената на тока с 20-30% и да "решат" проблема.

fallback