Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше длъжен да поеме отговорността и за изборите, и за евролистата след случилото се с АБВ. Това заяви евродепутатът Илияна Йотова в сутрешния блок на TV7.

По думите й оглавяването на листата на БСП от Станишев е и жест към към европейските партньори, че лидерът на ПЕС ще участва активно, поемайки отговорността в собствената си държава.

Йотова определи листата на БСП за предстоящите избори за евродепутати като добре балансирана, а хората в нея като достойни.

Още по темата
Основният политически опонент на БСП за евровота ще бъде ГЕРБ, защото те са представители на европейската десница, заяви Йотова по повод отправената от Ивайло Калфин покана за дебат между БСП и АБВ.

„Ако някой има претенции към господин Станишев за дебат, то това са представителите на партия ГЕРБ“, каза тя.

Що се отнася до Ивайло Калфин, за мен много по-интересен ще бъде един дебат между Първанов и Станишев за европейското бъдеще на България“, допълни тя.

На въпроса има ли път назад в отношенията на Столетницата и отцепниците, тя коментира, че никога не трябва да се казва никога, но на този етап БСП ще върви по своя път такъв, какъвто го е избрала и ще спечели, защото не тя е предизвикала това.

„Калфин освен всичко друго е близък наш колега и приятел, бяхме един чудесен екип и естествено, че ще ни липсва, но не ние избрахме този път. Емоциите минават и времето лекува“, добави Йотова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase