Снимка: Булфото

Сергей Станишев оглави листата на БСП за изборите на Европейски парламент, предаде Агенция "Фокус". Това стана ясно, след като партията представи листата си с предложенията си за евродепутати.

Следват Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Ангелова-Лаверн, Светлина Йолчева, Евгени Кирилов, Александър Симов, Андрей Пантев, Ия Петкова-Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, Николай Джагаров, Николай Тишев.

„Приемам доверието, което получих за моето водачество, като подкрепа за осъзнаване на значението на тези избори”, заяви Станишев и допълни, че е много доволен от състава на хората, които са в листата.

"Заставаме зад една политика – на европейските, българските социалисти за промяна в Европа, за промяна в България. В листата има ясни и категорични представители, лица на БСП, които са се доказали със своите последователни позиции, затова има много представители на гражданското общество. Много съм доволен, че има много жени”, посочи той.

Все пак Станишев припомни, че и преди е казвал, че ако води листата, това ще бъде знак на политически ангажимент и отговорност и не трябва да го разглеждат в ролята на бъдещ евродепутат. "Аз съм лидер на ПЕС и по този начин показвам ангажираността и към нашата кампания, и към кампанията на европейските социалисти", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase