Снимка: Булфото, архив
fallback

В общинските лечебни заведения буквално от следващия месец ще започнем изграждането на спешни центрове, съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева на семинара на БСП в Боровец.

Oще по темата

Оборудването в тези спешни центрове и заплащането на дейността ще бъде поето от държавата, уточни тя. Такъв спешен център ще бъде разкрит и във вече работещата болница в Девин, добави Андреева. Тя обясни, че средствата от 12 милиона лева ще дойдат от публичната инвестиционна програма.

„11 национални болнични комплекси ще бъдат равномерно разпределени. Смисълът им е да осигуряват комплексност при тежки спешни състояния, подобно на „Пирогов”. Те ще бъдат оборудвани с апаратура, ще се погрижим и за специалистите там”, обясни още здравният министър.

Андреева декларира категоричната си позиция, че забраната за тютюнопушене на обществени места не бива да бъде либерализирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

"Philips"

преди 10 години

До: sinod***abv.bgОтносно: до "Гръцкия козел" и косматийте "отци"Дата: Понеделник, 2014, Март 17 14:08:01 ЕЕТПопчета,вече и мосадските мишки,не знаят къде да ви намерят сух Кибрит за Април-клоунадата.Всичко е напръскано и мокро.Сега викайте по-силно към дървените си богове,та дано ви чуят.Така прави и Берголиото-другия ваш съдружник в "Звяра".

21

сладки комисионни

преди 10 години

*** офцаКато отдели болниците от спешните центрове ще спечели пари за комисионни, но не и по-добро здравеопазванеНа входа ще има комунизъм, на изхода - капитализъмКокфще накараш от отделението да слизе консултант, като лекарите от спешното не работят към болницатаСамо конфликти ще глидамеЯдохме я тая манджа, сега я сервирот претоплено-моксим Гайдев бойко пенков милан миланов и тая мършаСега ще лапат като за последно

20

Анонимен

преди 10 години

Кой април? В края на мандата ли? Изградете по-добре някой затвор, че няма да стигнат местата за престъпни управленци. Не сме в третия свят, че да смятаме за невъзможно постигането на и нормално човешко съществуване и справедливост по закони, прилагани от некорумпирана съдебна система. Това, че досега сме имали фасадна демокрация, не означава, че сме неспособни да постигнем истинска. Моралният човек рано или късно се събужда и става гражданин. Стига сте правили дългове, заради себе си.

fallback