Снимка: Булфото, архив
fallback

Ще създам работна група между МВР, здравеопазването и социалното министерство, за да направят системен поглед върху проблема.

Oще по темата
Има нужда и от създаването на централен регистър на хората с психически заболявания.

Това каза премиерът Пламен Орешарски в Боровец след петъчния инцидент в Лясковец, при който един полицай беше убит, а трима ранени по време на спецакция за отнемане на оръжията на 53-годишния Петко Савов Петков, който е психично болен.

Той добави, че във връзка с този случай вече е изискал мнение на представители на МВР, на здравните и социалните власти.

„Може би има нужда и от затягане на режима за притежаване на оръжия. Надявам се, че като направят 1-2 сбирки, след седмица-две ще могат да направят общ доклад с препоръчителни мерки, които ще обсъдим на оперативно заседание и ще се ориентираме към някакви мерки”, заяви премиерът.

Според него е възможно да се стигне и подновяване на психотестове на всички притежатели на оръжие, но с уговорката, че това трябва да решат специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 10 години

Тоя от снимката с Мория синдром говори поредните си глупости. Първо в конкретния случай изобщо не става дума за психична болест, а за личностова патология. Второ подобен регистър е като регистрите в концлагерите - съвършено неетична и неефективна мярка, която ще бъде ползвана за репресивни цели. Трето - как ще затегне режима на нелегалните оръжия? Четвърто - ще се вземат едни кинти за масово тестиране. Такъв феноменален *** рядко съм виждал, чудя се как се е научил да си мие зъбите сам.

118

ГЮРО МИХАЙЛОВ 1

преди 10 години

Неуспехът е измислица. Ако се опитаме и положим усилие няма начин да не постигнем победа. Ако се научим на това, добре. Ако не можем сами, нека оставим тези, които в момента се опитват с много мъки, въпреки всички, да го постигнат! Това е урок, който трябва да научим! И да не го забравим до изборите!!!

117

Анонимен

преди 10 години

Първо него трябва го включат - диагнозата е "Червен вятър".

fallback