Снимка: Булфоот, архив
fallback

"С тезата "Местан управлява страната" Бойко Борисов прави опит да повтори номера от 2009 г., когато успя да отпуши една много мощна анти-ДПС вълна. Този опит няма да успее и затова го определям като жалък, защото няма как да се внуши на българското общество тезата за "Местанизацията", това е абсолютно невъзможно". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на твърденията на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано настоя, че: „Категорично Местан управлява държавата. Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”.

Oще по темата
Заради това Местан припомни, че  ДПС участва в кабинета с трима свои министри, от които "един е автентичен депесар - д-р Хасан Адемов". Другите двама министри са от гражданската квота, но не са членове на ДПС.

Партията има и петима областни управители, както и други двама, които, според Местан, са "откровено решение на самия министър-председател и не са членове на ДПС". Става дума за областните управители на Пазарджик и на Пловдив.

"Винаги съм бил коректен да оценявам и позитивните страни на нашите опоненти. Борисов ми се видя по-внимателен, по-обран в изказа си, изненадващо предпазлив. Изглежда самотата вече му тежи. Той дълги години е в тежка политическа изолация и има проблем с партньорството - дори в дясното политическо пространство", заяви Местан.

Лидерът на ДПС съобщи още, цитиран от БТА, че окончателен вариант на листата с кандидати за евродепутати на движението  не може да се очаква преди 15 април, а по-вероятно е това да се случи към 20 април.

Той обясни, че до края на този месец или най-късно до края на първата седмица от април, се очакват предложенията от областните организации на партията.

"След това предстои заседание на централното ръководство, в което с диалог с областните структури ще се подреди окончателно листата", обясни Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 10 години

AMI kakvo go bavite vkaraite go v zatvora i pove4e nikoga da ne 4uvame za tova prosto pojarnikar4e prevarnal se vav varhovnata MUTRA kakvo 4akate

74

CH

преди 10 години

Tyoutube/watch?v=nJpLk3WCpe4 TOZI ETNI4ESKI MIR PROKUDI 2 MIL RUSIA E ZAGUBILA PO-MALKO, KATO PROCENT PRES 2-TA SVETOVNA

73

е ми..

преди 10 години

Жалък, много жалък! Ще умрът от страх, да не се върне Борисов че този път, вече няма да има власт никога. Единственото,което прави в това НС е да се занимава с Борисов.

fallback