Лютви Местан. Снимка: София прес
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан се възмути от парламентарната трибуна от пускането на нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов, който вчера излезе от затвора, след като магистратите го пуснаха под "домашен арест", макар и мотивите им за това решение да са все още неясни.

"Ако Октай Енимехмедов беше направил опит да стреля не по Доган, а по Борисов, по Плевнелиев, щяха ли да бъдат толкова безпомощни специализираните органи на българската държава, а и днес нападателят щеше ли да се радва на статута си на медиен герой под домашен арест? Тежък въпрос с един лесен отговор, който българският политик в мен се срамува да изрече", заяви Местан.

Oще по темата
Според него не е справедливост, а гавра това, че "можеш да насочиш оръжие в слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода".

Местан попита от парламентарната трибуна защо "потенциален убиец на политически лидер бе практически пуснат на свобода" и си отговори сам, че причината е, че този политически лидер се казва Ахмед.

Той видя и още един ход на този сценарий – превръщането на нападателя в медийна звезда.

"Още по-цинично, още по-голяма гавра е всеобщото усещане за радост", коментира лидерът на ДПС.

По думите му случаят става повод за подбив, защото "единият щял да седи вкъщи по принуда, а другият – жертвата, от страх".

Той съобщи, че са получени множество протестни декларации от симпатизанти.

Лютви Местан каза, че няма справедливост, няма равноправие и права, без справедлив съд.

"Това не е укор срещу съдебната власт като цяло, това е укор срещу облеченото в правни тоги пристрастие", заяви той и продължи: "Единствената ни утеха е, че съдебният процес не е завършил".

Местан изрази надеждата си прокуратурата да протестира мярката "домашен арест", наложена на Енимехмедов.

Според лидера на ДПС сега става ясно, защо България все още е под наблюдението на механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Pich.

преди 10 години

Vupreki Oktai da e ot Bulgarin ot Turski proizhod e geroi. Oshte po-geroi shte e ako naistina zastrelq tazi *** nare4ena Doga. A ne samo Dopgan a i vsi4ki takiva izmekiari kato nego.

144

ronin

преди 10 години

ja si nameri po-dobar KADIA ama ot ANKARA da e.

143

Анонимен

преди 10 години

Много ясно се вижда гледката на България ,навсякъде е пилно с крадци изнудвачи кой с пушка кой с газов пистолет няама значение че е газов пистолет да дойде някой да дигне среяу теб кой му дава право няма значение към кого това ако визда обяеството за нормално то значи и обяеството не в ред .Смърт на всякакви криминалитети който нарушава реда на обществото.

fallback