Снимка: архив, Булфото
fallback

"Атака" предлага премиерът да освободи външния министър Кристиан Вигенин, защото легитимирал „новото нацистко правителство“ в Украйна, поиска лидерът на партията Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

Сидеров заяви, че "Атака" ще признае референдума в Крим.

Петима депутати от партията ще отидат в Крим като наблюдатели за допитването в неделя, съобщи още Сидеров пред журналисти в парламента.

"Интересуваме се от това какво става в Украйна и не сме съгласни с легитимирането на новата власт", заяви националистът.

Oще по темата
"Президентът произнесе спекулативно фразата, че Крим бил окупиран в момента, което не е вярно. Един президент не трябва да лъже от най-високата трибуна", обвини го Сидеров.

Според него в изказването на президента в пленарната зала е имало много неистини. По думите на Сидеров словото на държавния глава би трябвало да обобщи срещите с партиите и заседанията на КСНС.

"Не си спомням момент, в който да сме стигали до извода, че енергетиката ни е със свръхпроизводство и едва ли не нямаме нужда от повече енергийни мощности, което не е вярно и което не съвпада с мненията на партиите", посочи той.

Според Сидеров президентът обобщава срещите си с партиите по "спекулативен начин", защото на тях е имало различни мнения.

Лидерът на "Атака" заяви, че идеята депутатите от партията да издигнат плакати при изказването на президента с надписи: "Ние свалихме имунитета, ти - кога?", не е неуважение.

"Това е един подканващ въпрос, няма обида, няма квалификации, просто въпрос – кога бихте си свалили имунитета, г-н президент", коментира Сидеров.

Според него всеки би трябвало да може да бъде разследван. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

218

хььа

преди 10 години

КОЙ КОЙ ИМА ШПИЦ КОМАНДИ ТУК един псевдонацист не обича друг с история

217

болгар

преди 10 години

Браво на Сидеров винаги е подрепял и подкрепя националните интереси на България за рзлика от всички продажни партии като БСП, ГЕРБ ,ДПС ДСБ НФСБ всички тия партиики са долни газолизци на Евро и Американските *** .Вигенин трябва да бъде сменен веднага той е предател

216

нищо чудно де

преди 10 години

Тоз заработва шепата долари платени му от руското посолсвто. По разбираеми причини всички чуджи агенти предпочитат презрените американски хартиики , пред шумата/рублата.По -интересно е защо цацата не се самосезира и разследва ибрик сидер заради поставяне в услуга на чужда нам държава - Руссия ?

fallback