Христо Бисеров. Снимка: архив, БулФото

Най-после да вдигнем завесата и да се покажат истинските лица – с това се ангажира Сияна Фудулова от „Коалиция за България“, която беше избрана за председател на новата временна комисия в парламента.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, комисията ще проучва казуса "Христо Бисеров" и твърденията  за скандални срещи между Бойко Борисов и Бисер Миланов - Петното. Депутатите ще нищят и образуваните наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари и подаване на декларации с невярно съдържание от страна на Бисеров.

Комисията ще търси и доказателства за потенциалното неправомерно изтичане на информация по скандала от българските служби за сигурност към "Боянските сараи".

Първоначално комисията трябваше да се занимава само с Христо Бисеров, но по предложение на ДПС предметът й беше разширен. Тя ще работи 3 месеца и в нея влизат 12 народни представители, разпределени на паритетен принцип.

"Няма да пожаля труд и усилия", обеща Фудулова пред БНР и се ангажира: „Ние ще проверим и ще установим факти и обстоятелства“. Тя напомни, че комисията не е разследващ орган.

„По желание на ГЕРБ останахме открити и решихме да има комисия. Ако комисията реши, ще извикаме Бисеров“, заяви тя.

Утре ще бъде първото заседание на временната комисия, на което ще бъдат обсъдени правилата за работата й.

Фудулова увери, че няма мълчаливо съгласие между ДПС и "Атака". „Много се надявам, че най-после ще има опозиция, която ще води конструктивен дебат. Вчера пак се стигна до обиди“, каза още Сияна Фудулова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase