Снимка: Булфото, архив
fallback

Две неправителствени организации внесоха предложения за членове на ЦИК.  Едната е на юриста и изпълнителен директор на Института за модерна политика Ивилина Алексиева,

Oще по темата
а другата е на изборния наблюдател Стоил Стоилов, предложен от Асоциацията за реинтеграция на осъдените лица.

Кандидатите, предложени от неправителствени организации, ще бъдат изслушани от парламентарната комисия за взаимодействие с гражданското общество в сряда. След това партиите ще внесат кандидатури в правната комисия, където те ще бъдат изслушани в началото на следващата седмица. За 20 март е насрочен изборът на ръководството на новата ЦИК, като по закон крайният срок, в който тя трябва да бъде съставена, е 21 март.

ГЕРБ пък се спряха на социолога Цветозар Томов.

"Томов е номиниран от редица неправителствени организации. ГЕРБ подкрепа номинацията на Томов като гарант за честност и прозрачност на предстоящите избори", съобщиха от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

11 март

преди 10 години

Ха-ха-ха, Ивилина Алексиева Пеевска - директор на поръчковия институт за модерна корупция.

1

БСП-ДС

преди 10 години

Корейската трудова партия, единствената партия в КНДР, спечели провелите се в неделя избори за Върховно народно събрание.Председателстваната от Ким Чен-ун партия получи 100% от гласовете с избирателна активност също от 100%.Гласоподавателите имаха избор" между "да" и "не".

fallback